NA ODŠKODNĚNÍ PO DOPRAVNÍ NEHODĚ MAJÍ NÁROK I SPOLUJEZDCI, PRO KLIENTKU JSME ZÍKSALI 820 793 KČ

Paní Irena se před rokem a půl vracela domů z práce se svojí sestrou. Ta jako řidička osobního vozidla zavinila dopravní nehodu, při které se Irena vážně poranila. Ani jedna ze sester netušila, že i jako spolujezdkyně může Irena žádat o odškodnění za majetkovou škodu a újmu na zdraví, kterou utrpěla. Finanční poradce jim doporučil zastoupení odborníky a my jsme celý případ převzali k řešení.

Paní Lucie, která nehodu způsobila, předjížděla v nepřehledném úseku vozovky, což mělo za následek střet s protijedoucím vozidlem. Její sestra Irena utrpěla tržnou ránu na obličeji, zlomeninu kotníku, kyčelního kloubu a zhmoždění hrudníku.

Dodnes nemůže bohužel dobře chodit a na základě následků z dopravní nehody žádá o invalidní důchod. Dále má viditelnou jizvu v obličeji, která ji z estetického hlediska velmi trápí.

Irena měla nejprve obavy z toho, že viníkem nehody je její sestra a původně nechtěla situaci vůbec řešit. Byly jí však předány veškeré informace k podmínkám uplatňování nároků z povinného ručení, načež se následně se rozhodla pro spolupráci.

Získané nároky při zastoupení Poradnou poškozeného

Snímek obrazovky 2023-04-02 v 9.40.35

Po dobu léčení klientky musel být její manžel, který byl závislý na její péči, přemístěn do pečovatelského domu. Aktuálně ještě pro Irenu nárokujeme odškodnění za duševní útrapy s tím spojené.

Ani v případě, že se viníkem dopravní nehody stane někdo z vaší rodiny nebo blízkých přátel, se jako spolujezdec nemusíte vzdát svých nároků. Přečtěte si více v článku Zranění spolujezdce.

Dopravní nehodyZranění při dopravní nehoděZranění spolujezdce při dopravní nehodě