PŘÍKLAD Z MOJÍ PRAXE

Příklad, ze něhož plynou důležité vzkazy.

Dnes se s vámi rád podělím o příklad z praxe.

Volal mi nějaký pán, že na mě dostal doporučení. Potřeboval pojistit menší byt 1+1. “Hmm, takže klienti mě doporučují jako prima pojišťováka.” řekl jsem si. “Tak to jsem to po 17ti letech v branži dopracoval.” 🙂

Pro pána jsem vybral nejlepší variantu poměr, kvalita a cena a byt pojistil. Zvažoval jsem, zda se s ním bavit o dalších finančních tématech. Nebude to vypadat jako vnucování se s dalším produktem? “Jsem přece profík!” řekl jsem si a zkusil to.

Zeptal jsem se tedy, zda má také ochráněn svůj příjem stejně kvalitně jako nyní svou nemovitost. Ukázalo se, že ho téma zajímá. Načali jsme tedy téma zdravotního pojištění.

Téma financí se pro něho zdálo přínosem a já se rozhodl svou práci odvést kvalitně. Rozjeli jsme téma příjmů a výdajů, upravili výdaje, které bylo možné oželet a začali jsme se soustředit na zhodnocování dnes vysokou inflací mizející hodnoty peněz.

Ruku v ruce s tímto tématem jsme si vysvětlili taje půjček. Pána zaujal rozdíl mezi dobrým a špatným dluhem. Plánuje totiž koupit pozemek a postavit dům a nechtěl se zadlužovat. Pochopil ode mě, že v době dluhové je půjčka velmi efektivní nástroj a platit nemovitosti za cash je finančně nevýhodné.

To už si klient velmi rychle uvědomil, s kým se baví a že díky těmto informacím se nemusí cashe ve výši přes 2 mil. zbavovat. Může je naopak nechat pracovat dnes s luxusním úrokem 6,25 % a pojištěním vkladu. Nakonec jsme se pustili do, z mého pohledu nejdůležitějšího, tématu Renty.

Proč vám to celé mám potřebu sdělit? Jsou zde 3 vzkazy.

✅ První vzkaz pro kolegy z branže.
Jste-li dobří, dělejte svou práci opravdu důkladně a komplexně.

✅ Druhý vzkaz pro klienty.
Zajímejte se o své peníze, ať se naučíte rozlišovat správné investiční přístupy a ochranu peněz.

✅ A třetí vzkaz je také pro klienty.
Žijete v době dluhové, naučte se dluh využít ve svůj prospěch. Zároveň odkládejte peníze a určete si termín Renty (příjem z portfolia přesáhne Vaše výdaje).

Věřím, že má spolupráce s tímto pánem bude prospěšná oběma stranám po celý život! 😊